BREZ SKRBI OD DOMA

 
Brez skrbi od doma – izobraževalno nagradni natečaj za osnovnošolce tudi za njihove starše ter dedke in babice.
V začetku požarnega meseca oktobra 2017 smo aktivirali,

vseslovenski projekt Brez skrbi od doma & Gasilec pohiti, ki ga izvajamo v sodelovanju z osnovnimi šolami, prostovoljnimi gasilskimi društvi ter podporniki in sponozrji projekta.

Projekt se bo izvajal skozi celotno šolsko leto 2017/2018, osnovne šole pa lahko pristopijo k projektu tako, da izpolnijo prejeto prijavnico in s tem potrdijo svoje sodelovanje. Vsaka sodelujoča šola pa glede na velikost in število podružnic prejme od 3 do največ 10 družabnih iger “Gasilec pohiti” brezplačno.

Osnovni cilj projekta  je ozaveščanje osnovnošolskih otrok in njihovih staršev s področja preventivne požarne varnosti z igranjem družabne igre «Gasilec pohiti«.
Učenci skozi igranje družabne igre spoznavajo elemente preventivne požarne varnosti, se izobražujejo, spopadajo z elementi časovne usklajenosti, spoznavajo delo gasilcev in krepijo ročne spretnosti ter tekmovalno ekipni duh. 
Družabna igra “Gasilec pohiti” je primerna za starost od 6 do 99+ let saj ima dve igri kateri se prilagajata vsem strostnim stopnjam tako najmlajšim kot staršem, profesionalnim gasilcem in tudi dedkom ter babicam.

Skozi projekt pa seveda želimo tudi spodboditi ozaveščanje o preventivi tudi vseh ostalih posredno udeleženih in sicer: učiteljev, staršev otrok in njihovih vseh najbližjih. Vsak sodelujoči razred pa se bo uvrstil v nagradno žrebanje za enodnevni izlet v Benetke.

Vsem otrokom, katere bodo starši prijavili in z nami, izvedli tržno raziskavo na področju požarne varnosti ter spoznali rešitve, kako se zavarujejo pred požarom kadar jih ni doma, bomo predali šolski urnik ter planer-koledar in posebni paket presenečenja.

 
Do sedaj v tem natečaju že sodeluje več kot 70 osnovnih šol širom slovenije ter več kot 15.000 otrok. Zaradi zelo pozitivnega odziva staršev smo se odločili, da bomo natečaj podaljšali še v naslednje šolsko leto 2018/2019 za katero pa bomo pripravili povsem drugačne nagrade.
 
Najprej bi se osebno zahvalil vsem sponzorjem, saj brez njih tega projekta ne bi bilo. Zahvalil pa bi se tudi vsem sodelujočim osnovnim šolam ter tudi staršem, kateri so dovolj odgovorni in se zavedajo ogromnega pomena izobraževanja na področju preventivne požarne zaščite.
 
Vedno vaš “Gasilec pohiti” in avtor družabne igre Vincent Lukas

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Facebook